Despre scoala MTB Academy

Scoala MTB Academy, un proiect la care visez de cativa ani. Este una din cele mai mari provocari din viata mea pe care doresc sa o abordez cu profesionalism si sa o duc la un alt nivel. Acest proiect s-a nascut din dorinta de a cunoaste cat mai in profunzime tainele sportului, ale  antrenamentului si ale competitiei  pentru a le transmite mai departe. S-a nascut din dorinta de a impartasi cunostintele legate de mountain bike acumulate in peste 10 ani de sport de performanta, atat din saua bicicletei cat si din studiile aprofundate in diferitele scoli sau cursuri pe care le-am urmat.

Incerc sa ofer aceste informatii din punctul de vedere al sportivului ce a practicat multa vreme ciclismul, dar si din punctul de vedere al persoanei ce a studiat pe mai multe cai tehnicile acestui sport, situatie ce imi permite sa abordez optim din punct de vedere pedagogic acest demers.

Ideea s-a nascut in urma unei perioade lungi in care am studiat si aplicat mai multe tehnici de antrenament, refacere si recuperare ce au avut rezultate mult mai bune decat in trecut. Dar nu numai din aceasta cauza, ci si datorita mai multor idei schimbate cu diferite nume cunoscute din cercetarea sportiva la nivel international. Idei ce au fost urmate de o practica aplicata chiar pe mine, care m-au facut sa vad cu alti ochi pregatirea fizica, tehnica si psihologica din sportul de masa si cel de performanta.

O alta influenta asupra infiintari acestei scoli a avut-o perioada neagra din cariera mea de sportiv din 2013. Este vorba despre o accidentare destul de grava, accidentare ce m-a tinut departe de sport timp de 6 luni si care m-a fortat sa aprofundez si sa aplic pe pielea mea tehnici de refacere si revenire la parametrii normali ai organismului.

Obiective

Pe termen scurt, MTB Academy isi propune sa ofere cele mai bune informatii cursantilor ce doresc sa invete sau sa aprofundeze aspecte legate de mountain bike. Doreste sa aduca un plus de valoare comunitati de amatori de la noi din tara, sa ii sprijine pe cei ce doresc sa isi insuseasca diferitele tehnici din mountain bike si din antrenamentul sportiv.

Pe termen lung insa MTB Academy isi propune sa descopere tinerele talente la concursurile de profil din tara, sa le formeze si sa le propulseze in prim-planul ciclismului national si, de ce nu, al celui international. Acest lucru va lua amploare prin implicarea academiei in pregatirea tinerelor sperante, ajutand la formarea si specializarea lor din toate punctele de vedere.

Pe scurt, Scoala MTB Academy isi propune sa investeasca in viitorul ciclismului romanesc si in tinerii sportivi!